onsdag 2 januari 2008

Pizza le lök und delfin

Till två typ
tid:40min
____________________________
250 grader tio minuter

DEG
1/2 paket jäst
2dl vatten fingervarmt
5dl mjöl
1msk olja
liten skvätt salt

____________________________
fyllning

delfin(aka tonfisk)
lök(massor)
vitlök
italiensk dressings mix
krossade tomater
champinjoner
ketchup
____________________________
blanda ihop vatten 38grader med jäst,
häll i olja och blanda därefter i resten.
när degen känns fin och inte lika slemmig, lägg den under
en duk för jäsning. jäsningen tar en halvtimme
och då kan man passa på att blanda ihop
vitlök,tomat,ketchup och dressing mix,kyssa sin älskade eller
bara stirra på degen om man tycker det är kul.

När degen ser klar ut så kan man välja att kavla ut den och
ha det i ugnen ett tag(vet inte varför man gör detta,
kanske för att man vill förvarna degen vad komma skall?)
men sen är det bara att börja kavla
och slänga på ingredienserna.
gräddningen tar bara tio min på 250 grader.
_____________________________________
kommentar:det är alltid bra att ha ett lätt recept på pizza
som inte smakar som skräp. eftersom man inte behöver så mycket för att
göra den så tycker jag nog att det är värt det, okej att det inte blir
lika bra som på pizzerian men det har vi ojjat oss åt i snart 50år.

Dagens låt: Sparklehorse with Flaming lips, Go

Inga kommentarer: