torsdag 27 december 2007

Handburgare

Tid:60 min
typ 16 st

Ingredienser
_______________________________________
5 dl vatten
50 g jäst
1 dl margarin eller olja
1 tsk salt
1 msk strösocker
12 dl vetemjöl
sesamfrö
_______________________________________

Värm vattnet så att det blir fingervarmt,
Smula ner jästen i en degbunke
Tillsätt margarin, salt, socker och nästan allt vetemjöl.
knåda degen kraftigt,
ca 10 minuter för hand så att den blir blank och släpper bunken.
Pudra över lätt med vetemjöl och täck bunken med en handuk
eller plast på eller vad man nu har
Degen ska jäsa till ungefär dubbel storlek.
När den är färdig efter ca 30 minuter ska den ha en torr och ganska glansig yta.
Sätt ugnen på 225°C.Forma degen till en rulle och dela den i 16 bitar.
Forma bitarna till platta runda bullar, Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs under duk ca 30 minuter. Pensla bullarna med vatten
och strö över sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
Låt brödet svalna på galler under duk.
________________________________________

kommentar:
Fruktansvärt ambiöst att göra brödet.
man måste ha gott om tid eller fixa allt
i reklamernamellan tv-tittandet en tråkig måndag eller nått.
hursomhelt blev det bra och passar också att fylla med olika
saker och stoppa in i ugnen
försök att göra dom så perfekt runda som möjligt
och inte göra bullarna så små.

Inga kommentarer: